Tűzoltói beavatkozások – 2021.06.06. (vasárnap)

2021. június 06. 06:52

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

2:50 | Nagykapornak: Több ruhadarabot is meggyújtott egy lámpa meghibásodott elektromos vezetéke Nagykapornakon, egy Béke utcai sorházi lakás fürdőszobájában. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos az égő ruhadarabokat eloltotta. A raj az áramtalanítás után a tűzzel érintett helyiségből egy PB palackot is eltávolított. A tűzoltók ezután megbontották az álmennyezetet, valamint hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. A lakást átszellőztették és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy az áramot csak a szakemberrel történő felülvizsgálat után kapcsolja vissza.   

9:14 | Becsehely: 5 méteres fa dőlt az úttestre, s forgalmi akadályt képezett a 7-es főúton, Becsehely külterületén. A letenyei hivatásos tűzoltók a közlekedést veszélyeztető darabot motoros láncfűrésszel eltávolították, az utat pedig megtisztították. 

9:54 | Balatongyörök: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Balatongyörökön, az Eötvös Károly utcában. A keszthelyi hivatásos, valamint a település önkéntes tűzoltóinak technikai segítségével a mentősök bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a magatehetetlen ember ellátását. 

11:27 | Nagykanizsa: Betegmozgatásban kérték a város hivatásos tűzoltóinak segítségét a mentősök Nagykanizsán, egy Ady Endre utcai társasháznál. A raj a beteget annak negyedik emeleti lakásából lehozta és átadta a mentőszolgálatnak. 

19:31 | Murakeresztúr: Egy sorompó nélküli vasúti átjáróban hajtott személyvonat elé egy autó Murakeresztúron, a Zrínyi Miklós úton. Az ütközés következtében a gépjármű a vasúti töltés melletti árokba csúszott. A riasztott nagykanizsai hivatásos, illetve a helyi önkéntes tűzoltók az autót áramtalanították. 


További beavatkozásaink: 2021.06.05. | 2021.06.07. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap