Tűzoltói beavatkozások – 2021.06.05. (szombat)

2021. június 05. 20:48

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:44 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Kisberki utcai családi házban. A város hivatásos tűzoltói a kiérkezés után méréseket hajtottak végre, s kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Ezután kiszellőztettek, majd ismét mérést végeztek, ekkor azonban már magas értéket mutatott a műszerük. A házban egy nyílt égésterű kombi kazán működött. A helyszínre a gázszolgáltató munkatársai is kiérkeztek.  

11:53 | Zalaegerszeg: Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy zalaegerszegi, Bíró Márton utcai társasház második emeleti lakásának fürdőszobájában. A város hivatásos tűzoltói a helyszínre érve méréseket végeztek, és kis mennyiségben ugyan, de ki tudták mutatni a szén-monoxid-jelenlétét. 

17:50 | Páka: Kerítésépítés közben megsérült egy gázvezeték egy pákai, Öveges József utcai családi háznál. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók a szivárgás környékén található házakban áramtalanítottak, majd a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt.     

18:36 | Balatonberény: Motoros és személyautó ütközött Balatonberényben, a Balaton utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

20:58 | Zalaegerszeg: Növényi hulladék és faágak égtek néhány négyzetméteren egy zalaegerszegi, Nagy Csarit utcai háznál. A környező fákat és egy másik kupacot veszélyeztető tüzet a város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal eloltották, a tulajdonos figyelmét pedig felhívták az égetés szabályaira. 

23:59 | Lenti: Kisteherautóval ütközött egy motoros szombat éjszaka a 7416-os út lentikápolnai kereszteződésében. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a motort áramtalanították, majd az abból szivárgó üzemanyag miatt a helyszínt vízsugárral biztosították. A raj a sérült járművek eltávolításában is segített, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek. 


További beavatkozásaink: 2021.06.04. | 2021.06.06.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap