Tűzoltói beavatkozások – 2021.05.17. (hétfő)

2021. május 17. 14:42

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

13:24 | Rédics: Cseresznyefa dőlt az úttestre Rédics külterületén hétfőn délután. A lenti hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt képező fát rövid idő alatt eltávolították. 

13:58 | Hernyék: A fél útpályát elfoglalta egy kidőlt tölgyfa a 75-ös főúton, Hernyék közelében. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt. 

20:18 | Kisrécse: Kémény mellé épített deszka izzott és füstölt egy kisrécsei, Szentkirály utcai családi háznál. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrésszel a födémdeszkát kivágták, majd az izzó, parázsló részeket eloltották. A raj gépezetes tolólétra segítségével kitisztította a kéményt, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy tüzelő-fűtő berendezését a födém helyreállításáig ne használja. 

21:28 | Kisgörbő: Tűz keletkezett egy közel 200 négyzetméteres, lakatlan sorház padlásterében Kisgörbőn, a Hársfa utcában. Mire a keszthelyi hivatásos és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek, a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre. A rajok az áramtalanítás után megbontották a tetőt, majd vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2021.05.16. | 2021.05.18.   


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap