Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.25. (csütörtök)

2021. március 25. 14:19

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:10 | Zalaszentbalázs: Kerti hulladék égetése közben begyulladt az aljnövényzet Zalaszentbalázson, a Petőfi utcában. A helyszínre riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a fél hektár kiterjedésű tüzet kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották.  

13:07 | Bak: Száraz fű égett mintegy ötszáz négyzetméteren Bakon, a Kossuth utca közelében. A közeli telepített fenyvest veszélyeztető tüzet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. 

14:01 | Nova: Ezer négyzetméteren égett az aljnövényzet csütörtökön délután Nován, a Fő utca közelében. A tűz a lenti hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy összehordott trágyakupacra is átterjedt. A raj vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezte a lángokat.  

16:40 | Zalakaros: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalakaroson, a Liget utcában. A rendőrség kérésére a város hivatásos tűzoltói is a helyszínre vonultak, akiknek technikai segítségével a társszervek bejutottak az ingatlanba, majd a mentőszolgálat munkatársai megkezdték a bajbajutott ellátását.  

20:06 | Miháld: Visszaáramlott a füst egy miháldi, Fő utcai családi ház kéményéből csütörtökön este. A zalakarosi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a kéményt, majd megállapították, hogy a lerakódott korom miatt nem átjárható, ezért azt tisztítókefével kipucolták. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a kéményseprőkkel történő átvizsgáltatásig az égéstermék-elvezetőt ne használja. 

20:28 | Magyarszerdahely: Árokba fordult egy kamion a 74-es főút 13-as kilométerszelvényénél, Magyarszerdahely térségében. A balesethez a nagykanizsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltók érkeztek ki. A kanizsai tűzoltók darujának, valamint a LE-KO Kft. kamionmentőjének segítségével a bajba került járművet kerekeire állították, ami folytatni tudta útját. A rajok az úttestet megtisztították.


További beavatkozásaink: 2021.03.24. | 2021.03.26. 

Fotó: Zalaegerszeg HTP - Kóbor István tűzoltó zászlós


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap