Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.23. (kedd)

2021. március 23. 08:14

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:09 | Zalaegerszeg: Faháncs és raklapok égtek néhány négyzetméteren kedden hajnalban Zalaegerszegen, a Malom utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

02:09 | Zalaszabar: Kémény melletti gerenda izzott és füstölt kedden hajnalban Zalaszabaron, egy Kinizsi utcai családi házban. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a födém megbontása után a gerendát kéziszerszámokkal eltávolították, majd az izzó részeket vízsugárral eloltották. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a tetőszerkezetre. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égéstermék-elvezetőt a kéményseprővel történő átvizsgáltatásig ne használja. 

11:20 | Szentliszló: Négy hektáron égett a nádas kedden délelőtt Szentliszló külterületén. A helyszínre a letenyei és a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat.

13:29 | Zalakomár: Lerakódott korom izzott egy zalakomári, Hunyadi János utcai családi ház kéményében. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a kéményt kéziszerszámokkal kitisztították. 

19:12 | Csesztreg: Árokba borult, majd az oldalára dőlve állt meg egy nyerges vontató kedden este a 7423-as úton, Csesztreg közelében. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járművet áramtalanították, majd a kifolyt üzemanyagot felitatták. A műszaki mentésbe a lenti székhelyű LE-KO Kft. szakemberei is bekapcsolódtak, akik két kamionmentővel a balesetet szenvedett teherautót kerekeire állították. 

20:44 | Nagykanizsa: Beragadt ajtó miatt nem tudta elhagyni lakása fürdőszobáját egy idős ember Nagykanizsán, egy Kinizsi utca társasházban. A város hivatásos tűzoltói dugólétra segítségével az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, majd a beragadt ajtó felfeszítésével kiszabadították a bajbajutottat.  


További beavatkozásaink: 2021.03.22. | 2021.03.24. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap