Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.22. (hétfő)

2021. március 22. 12:37

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:34 | Magyarszerdahely: A forgalmat veszélyeztette egy leszakadt vezeték hétfőn délelőtt Magyarszerdahely külterületén. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a vezetéket eltávolították az úttestről és az erős szél miatt kisúlyozták, hogy a közlekedést a továbbiakban ne akadályozza.   

11:41 | Nagybakónak: Felújítási munkálatok közben gázvezetéket vágott el egy kisgép hétfőn délelőtt Nagybakónakon, a Petőfi úton. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították, a forgalmat a jelzett helyen leállították, majd figyelmeztették a környéken élőket a fokozott tűz- és robbanásveszélyre. A szolgáltató munkatársai a sérült vezetéket elszorították. 

11:42 | Galambok: Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy kisteherautó az M7-es autópálya 196-os kilométerének közelében, Galambok térségében. A tűz kiérkezésig a közeli aljnövényzetre is átterjedt. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték a lángokat. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. A beavatkozás ideje alatt az autópálya forgalma rendőri irányítás mellett fél sávra korlátozódott. 

12:19 | Nagykanizsa: Az erős szél miatt kettéhasadt, és a közlekedést veszélyeztette egy tíz méter magas fa Nagykanizsán, a Csengery úton. Eltávolításához a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a gépezetes tolólétra megtelepítése után motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták.   

12:59 | Zalabér: Az erős szél miatt kettétört egy tíz méter magas akácfa Zalabérben, a Kossuth Lajos utcában. A közeli ingatlan tetőszerkezetét, a közlekedést, és a távközlési vezetékeket veszélyeztető fát a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították.  

15:26 | Nagykanizsa: Száraz aljnövényzet égett néhány négyzetméteren a vasúti töltés mellett Nagykanizsán, a Kaán Károly utcában. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották. 

16:38 | Zalaegerszeg: A közlekedést és egy közeli ingatlan tetőszerkezetét veszélyeztetve tört ketté egy fa hétfő délután Zalaegerszegen, a Volán utcában. A város hivatásos tűzoltói magasból mentőről, motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd a helyszínt átadták a Városgazdálkodás szakembereinek. 


További beavatkozásaink: 2021.03.21. | 2021.03.23. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap