Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.18. (csütörtök)

2021. március 18. 07:52

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

6:50 | Pórszombat: Égett egy családi ház kéménye csütörtök reggel Pórszombaton, az Ady Endre utcában. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a tetőszerkezet megbontása után hőkamerával átvizsgálták az érintett szakaszt, majd a födém alatt izzó, parázsló részeket eloltották. Az időközben a helyszínre érkező kéményseprő a ház égéstermék-elvezetőinek további használatát megtiltotta. 

6:52 | Keszthely: Árokba csúszott egy személygépkocsi a 71-es főút elkerülő szakaszán, Keszthely közelében. A város hivatásos tűzoltói a balesetet szenvedett járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

9:02 | Nagykanizsa: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Nagykanizsán, a Kazanlak körúton. A társasház első emeleti lakásába a város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével jutottak be, majd a bajbajutottat átadták a mentőszolgálat munkatársainak.  

11:11 | Keszthely: Leszakadt, és a közlekedést veszélyeztette egy háromméteres faág Keszthelyen, a Zrínyi Miklós utca és a Munkácsy utca sarkán. A város hivatásos tűzoltói a darabot kézi erővel eltávolították. 

12:13 | Zalaegerszeg: Személyautó biztosítéktáblájában keletkezett kisebb tűz Zalaegerszegen, az Ilosvai úton. Kiérkezésig a helyszínen tartózkodók porral oltóval eloltották a tüzet. A város hivatásos tűzoltói a visszagyulladás megelőzése céljából a járművet áramtalanították.  

13:05 | Nagykanizsa: Csomagolóanyagok kaptak lángra egy gyár raktárépületében Nagykanizsán, a Kinizsi utcában. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a közművek leválasztása után három vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

13:07 | Nagykanizsa: Otthonában elesett, így a segítségére sietőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, a Zemplén Győző utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók az ablakon keresztül bejutottak a lakásba, majd a bajbajutottat átadták a mentősöknek. 

13:18 | Nagykanizsa: Összehordott szemét és nádas égett mintegy ezer négyzetméteren Nagykanizsán, a Kiséden út és a Hegyalja út kereszteződésénél. A zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

16:14 | Csesztreg: Lerakódott korom izzott egy csesztregi, Teleki úti családi ház kéményében csütörtökön délután. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók a kéményre kötött kazánból a fűtőanyagot eltávolították, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további tűzre utaló nyomot nem találtak. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a szakemberrel történő átvizsgáltatásig az égéstermék-elvezetőt ne használja.  

22:08 | Nagykanizsa: Zárlat keletkezett egy kandeláber világító részében, emiatt a lámpatest műanyag részei égtek csütörtökön este Nagykanizsán, az Eötvös téren. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra alkalmazásával elérték az égő részt, majd porral oltóval eloltották a tüzet. A helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek.  


További beavatkozásaink: 2021.03.17. | 2021.03.20. 

Fotó: Szabados Gergely tűzoltó százados - Nagykanizsa HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap