Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.17. (szerda)

2021. március 17. 10:40

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

9:33 | Dióskál: Lerakódott korom égett egy dióskáli, Petőfi Sándor utcai családi ház kéményében szerdán délelőtt. A helyszínre a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kéményre kötött kazánból a fűtőanyagot eltávolították, majd átvizsgálták a tetőteret, de további tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égéstermék-elvezetőt a kéményseprővel történő átvizsgáltatásig ne használja.

12:58 | Iklódbördőce: Száraz fű égett mintegy két hektáron Iklódbördőcén, a Rózsa Ferenc utcában. A közeli erdőt veszélyeztető tüzet a lenti hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották.

18:44 | Nagykanizsa: Rosszul lett egy idős ember Nagykanizsán, egy Csokonai utcai társasház második emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével az erkély felől behatoltak az ingatlanba, majd a bajbajutottat átadták a mentősöknek. A tűzoltók ezután az OMSZ munkatársaival közösen az illetőt lehozták az emeleti lakásból, és a mentőautóba segítették. 


További beavatkozásaink: 2021.03.16. | 2021.03.18. 

Fotó: Lenti HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap