Tűzoltói beavatkozások - 2021.03.10. (szerda)

2021. március 10. 09:23

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

7:23 | Balatongyörök: Kéményben lerakódott korom izzott szerdán reggel egy balatongyöröki, Felsőhegyi úti családi háznál. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az izzást megszüntették, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy az égéstermék-elvezetőt kéményseprőkkel történő átvizsgáltatásig ne használja.   

10:34 | Lenti: Nem adott magáról életjelet egy idős ember szerdán délelőtt Lentiben, a Sugár úton. A mentők a város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével jutottak be a lakásba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását.  

12:01 | Rédics: Száraz avar égett mintegy 150 négyzetméteren a 75-ös főút mellett, Rédics külterületén. A közeli vasúti átjárónál lévő berendezéseket veszélyeztető tüzet a lenti hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották. 

12:15 | Rédics: Száraz avar gyulladt be közel 650 négyzetméteren Rédics külterületén. A tüzet, ami a közelben lévő méhkaptárakat veszélyeztette, a lenti hivatásos tűzoltók oltották el vízsugárral.

17:58 | Csörnyeföld: Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében Csörnyeföldén, a Nyárfa utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók a kéménybe kötött kazánból az izzó részeket eltávolították. A raj felhívta az ott lakók figyelmét arra, hogy a tüzelőberendezést, valamint az égéstermék-elvezetőt addig ne használják, míg szakemberrel át nem vizsgáltatták.  

23:57 | Orbányosfa: Lerakódott korom izzott egy orbányosfai, Fő úti családi ház kéményében szerda éjjel. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínt az izzás megszűnéséig biztosították, majd a kémény környékét és a födémet hőkamerával átvizsgálták, de további tűzre, izzásra utaló nyomokat nem találtak. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égéstermék-elvezetőt kéményseprővel történő átvizsgálásig ne használja.  


További beavatkozásaink: 2021.03.09. | 2021.03.11. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap