Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.09. (kedd)

2021. március 09. 07:51

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

5:17 | Cserszegtomaj: Aljnövényzet és hulladék égett néhány négyzetméteren kedden kora reggel Cserszegtomajon, a Jakabdombi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a tüzet. 

6:57 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett, ezért a segítségére sietőknek ajtót sem tudott nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasházban. A mentősök a város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével bejutottak a lakásba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

10:15 | Rigyác: Ezer négyzetméteren égett a nádas Rigyác külterületén kedden délelőtt. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

15:36 | Zalaszentgrót: Tűz keletkezett egy családi ház melléképületében Zalaszentgróton, a Hévízi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos és szomszédja a lánggal égést megszüntették, a helyiségből pedig egy gázpalackot és akkumulátorokat hoztak ki. A zalaszentgróti raj a még izzó részeket vízsugárral eloltotta, majd hőkamerával átvizsgálta az épületet, de további tűzre utaló nyomot nem talált. 

21:00 | Zalaegerszeg: Lerakódott kátrány égett egy zalaegerszegi, Dukai Takács Judit utcai családi ház kéményében. A város hivatásos tűzoltói a kéményt vízsugár fedezete mellett kiégették, majd hőkamerával átvizsgálták, de további tűzre utaló nyomot nem találtak.


További beavatkozásaink: 2021.03.08. | 2021.03.10. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap