Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.07. (vasárnap)

2021. március 07. 18:39

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:04 | Alsónemesapáti: Üzemanyag folyt az úttestre egy autóbuszból a 76-os főúton, Alsónemesapáti közelében. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megállapították, hogy az autóbusz gázolaj-főnyomócsöve megsérült. A jármű közelében kifolyt gázolajat felitatták, így megakadályozták, hogy a közeli árokba üzemanyag kerüljön. A helyszínt átadták a rendőrségnek és közútkezelőnek.

11:44 | Kehidakustány: Családi ház esővízgyűjtő csatornájába szorult egy kismacska Kehidakustányban, a Hunyadi János utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók kötél és egy vödör segítségével kimentették a riadt állatot, akit átadtak a gazdájának. 

13:44 | Türje: Tetőlécek és fűrészpor izzott egy negyven négyzetméteres kazánház álmennyezetében Türjén, a Zsigmondháza majorban található fatelepen. A helyszínre a zalaszentgróti önkormányzati és a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrésszel a tetőléceket megbontották, majd az izzó részeket vízsugárral eloltották. Az épületet hőkamerával átvizsgálták, de további tűzre utaló nyomot nem találtak.   

14:07 | Lenti: Egy hektáron égett a tarló Lenti külterületén vasárnap délután. A főút forgalmát és a közeli erdőt veszélyeztető tüzet a lenti hivatásos tűzoltók fékezték meg vízsugárral és kéziszerszámokkal. 

15:11 | Zalakomár: Három darab, szállításra váró szénabála gyulladt meg Zalakomár külterületén vasárnap délután. A zalakarosi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a bálákat a helyszínen tartózkodók kézi erővel a szállítóautóról legörgették. A raj két vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltotta a tüzet. 

16:48 | Belsősárd: Kerti hulladék égetése közben kigyulladt egy harminc négyzetméteres melléképület Belsősárdon, a Petőfi utcában. A lenti és a letenyei hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lángok egy másik, ötven négyzetméteres melléképületre is átterjedtek. A rajok két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

18:54 | Zalaegerszeg: Fának csapódott egy személyautó Zalaegerszegen, az Október 6. téren. A város hivatásos tűzoltói az autót áramtalanították, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

20:01 | Nagykanizsa: Száraz fű égett mintegy kétszáz négyzetméteren Nagykanizsán, a Présház úton. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2021.03.06. | 2021.03.08. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap