Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.06. (szombat)

2021. március 06. 18:27

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:31 | Türje: Teljes terjedelmében égett egy 75 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete szombat hajnalban Türjén, a Dózsa utcában. A helyszínre a zalaszentgróti önkormányzati és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítás után négy vízsugárral megfékezték a lángokat. Kiérkezésük előtt a tűz a családi házhoz épített melléképületre is átterjedt, ahol egy gázpalack felrobbant, aminek következtében az épület tetőszerkezete és a födém megrongálódott. A rajok a családi házból egy másik gázpalackot kihoztak, amit visszahűtötték, továbbá az omlásveszélyes részeket lebontották. Az áramszolgáltató időközben helyszínre érkező munkatársai az épületet a villamoshálózatról leválasztották. 

7:46 | Szentpéterúr: Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Szentpéterúron, a Hunyadi János utcában. A pacsai hivatásos tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámokkal eltávolították a kéményből, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további, tűzre utaló nyomot nem találtak. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égéstermék-elvezetőt szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja.  

20:46 | Zalaegerszeg: Tűz keletkezett egy üzem karbantartó műhelyében Zalaegerszegen, a Wlassics Gyula utcában. A helyszínre a zalaegerszegi, a pacsai és a körmendi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték. A rajok légzésvédelem és sugárfedezet mellett behatoltak a csarnokba, és elvégezték az áramtalanítást. Ezután három vízsugárral megfékezték a lángokat, majd átszellőztették a füsttel telítődött épületet. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az üzemben található berendezésekre.   


További beavatkozásaink: 2021.03.05. | 2021.03.07.

Fotó: Tóth Levente - ZEG HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap