Tűzoltói beavatkozások – 2021.02.26. (péntek)

2021. február 26. 09:55

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

2:47 | Zalaegerszeg: Teljes terjedelmében égett egy pajtaként funkcionáló melléképület péntek hajnalban Zalaegerszegen, a Toposháza utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a lángok a pajta melletti kisebb épület tetőszerkezetére is átterjedtek. A rajok négy vízsugárral megfékezték a tüzet, a melléképületből egy gázpalackot is kihoztak. A tűzben érintett épületrészek egy kétszintes családi házzal szoros közelségében voltak, amit a tűzoltók légzésvédelem mellett átvizsgálták, de tűzre utaló nyomot nem találtak. Ugyanakkor a ház füsttel telítődött, így a rajok átszellőztették. A pajtában, illetve az alatt lévő pincerészben tapasztalható izzást vízsugárral megszüntették.   

7:35 | Lenti: Elektromos autó töltése közben zárlat keletkezett, emiatt egy lakóépület pincéjének ablakkerete és a homlokzat szigetelése is izzott Lentiben, a Szunyogdomb utcában. A város hivatásos tűzoltói az izzó részeket eloltották. Az autóban kár nem keletkezett. 

8:35 | Zalaegerszeg: Árokba borult egy személygépkocsi Zalaegerszegen, az Ebergényi utcában. A városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két, a helyszínen tartózkodó szabadnapos tűzoltó megkezdte az elsődleges munkálatokat. A rendőrség kiérkezéséig a szabadnapos tűzoltók a forgalmat is irányították. A kiérkező raj az autót áramtalanította. A helyszínt átadták a rendőrségnek. 

9:51 | Nemesapáti: Négy méter mély árokba csapódott egy személyautó a 76-os főúton, Nemesapáti közelében. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett az autót kihúzták az árokból. A beavatkozás ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett fél sávra korlátozódott. A helyszínt átadták a rendőrségnek. 

14:00 | Zajk: Növényi hulladékot égettek egy zajki, Iskola utcai családi ház udvarán. A lángok az udvaron tárolt autógumikra is átterjedtek. A helyszínre a letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet.  

14:07 | Lenti: Füst áramlott vissza egy családi ház lakóterébe Lentiben, a Hunyadi utcában. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik megállapították, hogy a kémény meghibásodott, ezért arra figyelmeztették a tulajdonost, hogy szakemberrel történő átvizsgálásig ne használja. 

17:12 | Zalaegerszeg: Begyújtás után visszaáramlott a füst a cserépkályhából egy zalaegerszegi, Ságodi úti családi házban. A város hivatásos tűzoltói a kályhából a parazsat eltávolították, majd hőkamerával átvizsgálták a födémet és a tetőszerkezetet, de tűzre utaló nyomot nem találtak. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a kéményt a szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja. 

17:48 | Muraszemenye: Aljnövényzet kapott lángra mintegy 300 méter hosszan a muraszemenyei horgásztó környékén. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték. 

18:16 | Nova: Nagy mennyiségű kommunális hulladékot égettek egy családi ház udvarán Nován, a Fő utcán. A szomszédos épületet és az udvaron felhalmozott további hulladékot veszélyeztető tüzet a lenti hivatásos tűzoltók fékezték meg vízsugárral és kéziszerszámokkal. 

18:36 | Nagykanizsa: Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nagykanizsai, Platán sori társasház egyik lakásában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók az ingatlanban méréseket végeztek, és alacsony mennyiségben ugyan, de ki tudták mutatni a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató időközben helyszínre érkező szakemberei a lakásban található vízmelegítőt kizárták a szolgáltatásból. 


További beavatkozásaink: 2021.02.25. | 2021.02.27. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap