Tűzoltói beavatkozások – 2021.01.26. (kedd)

2021. január 26. 08:17

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

6:20 | Zalaegerszeg: Vadat gázolt egy kisteherautó a 74-es főúton, Zalaegerszeg közelében. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a járművet áramtalanították, a rendőrség kiérkezéséig pedig a forgalmat irányították. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon a közlekedés fél sávra szűkült. 

6:23 | Türje: Teljes hosszában égett a lerakódott korom és kátrány egy türjei, Dózsa utcai családi ház kéményében. A helyszínre a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik a kéményben izzó részeket eltávolították, a kandallóból pedig kiszedték a parazsat. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy az égéstermék-elvezetőt szakemberrel történő átvizsgálásig ne használja.  

9:30 | Vonyarcvashegy: Szorult helyzetbe került egy őz Vonyarcvashegyen, amikor egy Liszt Ferenc utcai családi ház tolókapujának fogságába esett. A bajba jutott állatot a keszthelyi hivatásos tűzoltók szabadították ki, aki ezután elhagyta a helyszínt.  

11:24 | Pethőhenye: Két hulladéktároló kapott lángra Pethőhenyén, a Hunyadi János utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral, valamint porral oltóval és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

23:45 | Zalaegerszeg: Egy magatehetetlen idős ember otthonába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a város hivatásos tűzoltói Zalaegerszegen, egy Kovács Károly téri társasház hatodik emeleti lakásánál. A bejutás után a bajbajutottat átadták a mentőszolgálat munkatársainak.  


További beavatkozásaink: 2021.01.25. | 2021.01.27. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap