Tűzoltói beavatkozások – 2020.12.29. (kedd)

2020. december 29. 09:39

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

7:11 | Mihályfa: Összeütközött egy kamion és személygépkocsi Mihályfán, a Kossuth utcán. A helyszínre a sümegi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítás után egy sérültet kiemeltek az autóból és átadták a mentősöknek. A raj a forgalmi akadályt megszüntette, az útburkolatot pedig megtisztította. A beavatkozás ideje alatt a jelzett útszakaszon a közlekedés szünetelt.

10:32 | Zalaszentlászló: Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Zalaszentlászlón, a Széchenyi István utcában. Kiérkezésig a tulajdonos a tüzelőanyagot a kazánból eltávolította. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a helyszínre érkező kéményseprővel közösen a kéményt kitisztították. A kéményseprő az égéstermék-elvezető használatát letiltotta. 

13:35 | Lenti: Lentiben feltehetően a földrengés hatására – meglazult egy családi ház kéménye, majd az erős szél következtében ráborult a tetőre. A város hivatásos tűzoltói a használaton kívüli kémény sérült részeit teljesen, a mellette lévő, megdőlt másik égéstermék-elvezetőt pedig biztonságos szintig visszabontották. 

18:17 | Vonyarcvashegy: Szén-monoxid érzékelő jelzése miatt hívták ki a tűzoltókat kedden koraeste, egy vonyarcvashegyi családi házhoz. A tűzoltók kiérkezéséig a lakók az épületet átszellőztették. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a lakás több pontján is méréseket végeztek, de a mérgező gáz a lakótérben ekkor már nem volt jelen. Az érzékelő utólagos kiolvasása szerint az adatok a kályha rendellenes működésére utaltak, melyre a tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét.


További beavatkozásaink: 2020.12.28. | 2020.12.30.  

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap