Tűzoltói beavatkozások – 2020.10.13. (kedd)

2020. október 13. 07:27

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

9:45 | Cserszegtomaj: Üzemelés közben meghibásodott, és gőzt eresztett egy vegyes tüzelésű kazán kedden délelőtt egy cserszegtomaji hétvégi ház pincéjében, az Akácfa utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a bejutás után a tüzelő berendezés hibás szakaszát kéziszerszámokkal kiiktatták, a készüléket visszahűtötték, az ingatlant pedig átszellőztették.  

17:23 | Dióskál: Átizzott a lerakódott korom, emiatt füst szivárgott a kéményajtón keresztül egy dióskáli családi ház padlásterében, a Rákóczi Ferenc utcában. A pacsai hivatásos tűzoltók tisztítókefe és kéziszerszámok segítségével az éghető anyagokat eltávolították, az izzó részeket pedig eloltották.  

Több helyszínen adott munkát az erős szél a helyi hivatásos tűzoltóknak Keszthelyen. A kora reggeli órákban teljes szélességében elfoglalta az úttestet egy kidőlt fa a Vörösmarty utcában. A tűzoltók motorfűrész segítségével a forgalmi akadályt megszüntették. A délelőtt folyamán vezetékre dőlt egy fa az Ady Endre utcában, amit szintén motorfűrésszel távolítottak el a tűzoltók. A Kossuth Lajos utcában tíz méteres magasságban letört, majd elakadt egy faág. A gyalogosforgalmat veszélyeztető fát a tűzoltók gépezetes tolólétra és motorfűrész alkalmazásával távolították el. Itt a beavatkozás ideje alatt a forgalom egy sávra szűkült. A Skála közben egy épület oromszegélyét bontotta meg az erős szél, amit a helyi hivatásos tűzoltók kézi erővel távolítottak el. 

Muraszemenye külterületén ugyancsak a viharos szél miatt dőlt ki egy fa, ami elfoglalta az úttestet. A forgalmi akadályt a letenyei hivatásos tűzoltók motorfűrész segítségével szüntették meg.


További beavatkozásaink: 2020.10.12. | 2020.10.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap