Tűzoltói beavatkozások – 2020.09.25. (péntek)

2020. szeptember 25. 11:47

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

7:43 | Letenye: Egy segítségre szoruló idős személy lakásába való bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget a mentőszolgálat és a rendőrség szakembereinek a helyi hivatásos tűzoltók Letenyén, a Pozsonyi utcában. A bejutást követően a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

8:41 | Szentpéterúr: Elektromos vezeték füstölt egy lakóház külső részén Szentpéterúron, a Bem József utcában. A helyszínre a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az ingatlanba történő bejutás után az épületet áramtalanították. A lakóház átvizsgálása során tűzre utaló nyomot nem találtak, az áramszolgáltató kiérkezésig a helyszínt biztosították.  

11:44 | Kerkaszentkirály: Öt kamion és egy kisteherautó ütközött egymással az M70-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kerkaszentkirály közelében. A balesethez a nagykanizsai, a lenti és letenyei hivatásos tűzoltók vonultak. A kisteherautóból egy személyt feszítővágó segítségével kiszabadítottak, majd átadták a mentőszolgálat szakembereinek. A balesetet szenvedett kamionok műszaki mentése miatt az érintett útszakaszon a forgalom szünetelt.  

12:01 | Zalakaros: Leszakadt a villanyoszlopról egy kábel nem sokkal dél után Zalakaroson, a Hegyalja utcában. A riasztott helyi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt képező sérült kábelt eltávolították az úttestről. 

A viharos időjárás miatt több riasztás is érkezett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére pénteken, a késő délutáni és esti órákban. Szepetneken a helyi önkéntes tűzoltók egy leszakadt vezetéket, a keszthelyi hivatásos tűzoltók pedig Balatonberény külterületén egy kidőlt fát távolították el az úttestről. Hasonló esetekhez vonultak a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók is, akiknek a 75-ös főúton Bak térségében, illetve Zalaszentivánon kellett beavatkozniuk. Utóbbi helyszínen motorfűrész segítségével távolították el a forgalmi akadályt képező fát.


További beavatkozásaink: 2020.09.24. | 2020.09.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap