Tűzoltó beavatkozások - 2020.07.25. (szombat)

2020. július 25. 00:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:28 | Nagykanizsa: Egy transzformátor állomás kapott lángra Nagykanizsán a Magyar utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lánggal való égés megszűnt. Az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

08:05 | Kiskutas: Két személyautó ütközött Kiskutas és Zalaegerszeg közötti útszakaszon. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járművek áramtalanítását elvégezték.

10:33 | Nagykapornak: Két személygépkocsi ütközött a 76- os fő úton Nagykapornak és Zalaegerszeg közötti útszakaszon. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a jármű áramtalanítását elvégezték.

21:14 Muraszemenye: Egy nyergesvontató szerelvény szalagkorlátnak ütközött és forgalmi akadályt képezett az M 70 autóúton Muraszemenye térségében. A helyszínre a nagykanizsai és a letenyei hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a jármű műszaki mentését elvégezték.

A mai napon 118 alkalommal kellett a megye tűzoltóinak beavatkozni. Kisrécsén, Liszón, Zalakomárban, Hottón és Petriventén,Nagyrécsén, Zalaszentgróton, Egeraracsán, Zalaszabaron, Hévízen, Orosztonyban, Zalaegerszegen kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt, míg Lentiben, Kisrécsén, Nagyrécsén, Liszón, Galambokon, Nagykanizsán, Gelsén,Eszteregnyén, Surdon, Sandon, Szepetneken a nagy esőzés következtében a belvíz okozott problémát. A zalakarosi, zalaegerszegi, nagykanizsai, letenyei, keszthelyi, lenti és a pacsai hivatásos tűzoltók a fákat motoros láncfűrész segítségével eltávolították és a forgalmi akadályt megszüntették, valamint a vizet szivattyú segítségével eltávolították.

Liszó: Az erős esőzés következtében Liszó településen öt családi házat veszélyeztet a belvíz. Három épületbe a víz kis mértékben behatolt. Az érintett családi házak lakóit megelőzés céljából a polgármesterrel együttműködve kitelepítik. A veszélyeztetett területen a belvíz apadása folyamatos.

Surd: A rendkívül nagy mennyiségben lehullott csapat következtében megelőző jelleggel négy családi házból hét fő került kitelepítésre Surdon a Hősök teréről. A kitelepítést a polgármesterrel együttműködve hajtották végre.

Galambok:  A rendkívül nagy mennyiségben lehullott csapat következtében megelőző jelleggel 60 családi házból 200 fő került kitelepítésre Galambokon. A kitelepítést a polgármesterrel együttműködve hajtották végre.

Zalamerenye: A rendkívül nagy mennyiségben lehullott csapat következtében megelőző jelleggel 40 családi házból 83 fő került kitelepítésre Zalamerenyén. A kitelepítést a polgármesterrel együttműködve hajtották végre.


További beavatkozásaink: 2020.07.24. | 2020.07.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap