Tűzoltó beavatkozások - 2020.02.05. (szerda)

2020. február 05. 00:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:24 | Keszthely: Egy lakásban elhelyezett szén- monoxid- érzékelő jelzett Keszthelyen a Deák Ferenc utcában. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik méréseket hajtottak végre és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét az épületben. A  gázszolgáltató és a kéményseprők szakemberei is kiérkeztek a helyszínre.

13:03 | Zalaegerszeg: A vihar következtében egy villanyoszlop dőlt ki Zalaegerszegen a Zrínyi utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre az áramszolgáltató szakemberei is vonultak. 

13:37 | Zalaegerszeg: A viharos szél egy fémszerkezetű garázst az úttestre borított Zalaegerszegen az Egerszeghegyi úton. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a garázst az úttestről eltávolították és a forgalmi akadályt megszüntették.

13:44 | Somogycsicsó: Fa dőlt egy melléképületre Somogycsicsón a Rákóczi utcában. a helyszínre a kanizsai hivatásos tűzoltókat és a csúrgói önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik magasból mentő segítségével a fát eltávolították az épületről

14:20 | Balatonederics: Faág esett egy közlekedő személygépkocsi személygépkocsi szélvédőjére Balatonederics és Balatongyörök között. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a faágat eltávolították.

14:21 | Zalaszentgrót: Egy villanyoszlop veszélyesen megdőlt és járműforgalmat veszélyeztetett Zalaszentgróton az Aranyódi utcában. A helyszínre a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az áramszolgáltató szakemberei is érkeztek a helyszínre.

14:48 | Zalaegerszeg: Egy társasház bitumenes borítású tetőszerkezetét bontotta meg a viharos szél Zalaegerszegen a Sas utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a megkezdett részt lerögzítették.

14:58 | Zalaegerszeg: Egy telefonvezeték szakadt el a viharos szél következtében és a forgalmat akadályozta Zalaegerszegen. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentést elvégezték.

15:13 | Kehidakustány:  Egy telefonvezeték szakadt el a viharos szél következtében és a forgalmat akadályozta  Kehidakustányban a Dózsa György utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentést elvégezték.

15:31 Nagykanizsa: A viharos szél a panelház szigetelését megbontotta Nagykanizsán a Kazanlak körúton. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a meglazult részeket magasból mentő segítségével eltávolították.

17:24 | Zalaegerszeg: Kerti hulladék éget Zalaegerszegen az Ebergényi utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lángokat egy vízsugárral eloltották.

17:44 | Keszthely: Egy családi ház kéményében a lerakodott kátrány kapott lángra Keszthelyen a Katona József utcában. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kéményből az égésterméket eltávolították és a kéményt átvizsgálták.

18:22 | Balatonszentgyörgy: Egy családi ház kéményében a lerakodott kátrány kapott lángra Balatonszentgyörgyön a Sport utcában. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kéményből az égésterméket eltávolították és a kéményt átvizsgálták.

19:04 | Bagod: Egy családi ház fürdőszobájában elhelyezett szén- monoxid-  érzékelő jelzett Bagodon az Ady utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik méréseket hajtottak végre és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az épületet átszellőztették. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.

20:19 | Nagykanizsa: Lakásban elhelyezett szén- monoxid-  érzékelő jelzett Nagykanizsán a Kinizsi utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik méréseket hajtottak végre és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az épületet átszellőztették. A helyszínre a gázszolgáltató és a kéményseprők szakemberei is kiérkeztek.

 

A viharos szél következtében kiborult fák eltávolításához nyolcvanhárom alkalommal riasztották a zalaegerszegi, nagykanizsai, lenti, zalakarosi, letenyei, keszthelyi hivatásos tűzoltókat, valamint a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat és a gelsei, szőkedencsi, murakeresztúri, miháldi, alsópáhoki, hévízi önkéntes tűzoltókat. A tűzoltók Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Magyarszentmiklós, Hahót, Csapi, Sárhida, Somogycsicsó, Teskánd, Söjtör, Boncodfölde, Zalaszentlászló, Kistolmács, Iharosberény, Zalakaros, Nemesbük, Murakeresztúr, Szőkedencs, Szepetnek, Becsehely, Hévíz, Molnári, Miháld, Muraszemenye, Pálfiszeg, Pakod, Csörnyeföld, Gellénháza, Lispeszentadorján,  Őrtilos, Szentpéterúr településeken avatkoztak be. 

További beavatkozásaink: 2020.02.04. | 2020.02.06.

 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap