Tűzoltói beavatkozások – 2024.10.12. (szombat)

2024. október 12. 22:16

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:10 | Nemesrádó: Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi egy családi ház udvarán Nemesrádón, az Ady Endre utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral fékezték meg a tüzet. 

16:23 | Homokkomárom: Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres hegyi pince Homokkomárom külterületén. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz következtében a pince lakhatatlanná vált. Az egységek az épület veszélyessé vált részeit elbontották.

20:24 | Keszthely: Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Keszthelyen, a Csapás úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, amelyben ketten utaztak. 

21:19 | Alsónemesapáti: Frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy távolsági autóbusz a 76-os főúton, Alsónemesapáti térségében. A baleset következtében a busz árokba borult. Utasainak mentését a zalaegerszegi és a pacsai hivatásos tűzoltók végezték a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek a gépkocsiban utazó két embert feszítővágóval szabadították ki, majd átadták őket a mentőknek. A tűzoltók áramtalanították a buszt és a gépkocsit is. A műszaki mentés idejére a jelzett szakaszon teljes útzár volt érvényben. A busz mentését a Volán szakemberei mellett egy Nagykanizsáról érkező tűzoltódaru, és a LE-KO Kft. kamionmentő szakemberei is segítették. 


További beavatkozásaink: 2024.10.11. | 2024.10.13. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap