Tűzoltói beavatkozások – 2024.09.15. (vasárnap)

2024. szeptember 15. 10:45

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:36 | Pókaszepetk: Egy leszakadt faág lehúzta az út felett átívelő elektromos vezetéket a 7328-as út pókaszepetki szakaszán. Az így kialakult forgalmi akadályt az áramszolgáltató szakembereinek helyszínre érkezéséig a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók szüntették meg ideiglenesen.

02:19 | Nemesdéd: Kémény melletti fagerenda gyulladt ki Nemesdéden, egy a Fő utcában álló családi házban. A helyszínre a zalakarosi hivatásos és a miháldi önkéntes tűzoltók érkeztek ki. A tűzoltók a födémet a szükséges mértékben megbontották és a tüzet egy vízsugárral rövid idő alatt megfékezték. A tűzben senki sem sérült meg és az épület is lakható maradt. A tűzoltók figyelmeztették annak lakóját, hogy a kémény szakemberrel történő átvizsgáltatásáig, javíttatásáig nem használható.

05:12 | Pölöske: Egy száraz, termetes meghasadt ág lógott be a 75 –ös főút közúti űrszelvényébe, Pölöske térségében. A pacsai hivatásos tűzoltók a forgalom biztonságát veszélyeztető ágat motoros fűrésszel levágták és a magasból leemelték.

06:53 | Zalaszentgyörgy: Egy kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7411-es úton Zalaszentgyörgy és Zalacséb között. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a fát az úttestről eltávolították.

10:48 | Keszthely: Egy tízméteres meghasadt ág veszélyeztette a forgalom biztonságát Keszthelyen, a Helikon utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a faágat motoros fűrésszel levágták, majd leemelték a magasból.

11:02 | Zalaszentgrót: Kiszáradt akácfa dőlt meg veszélyes mértékben Zalaszentgróton, a Szőlő utcában. A villanyvezetéket és a közúti forgalom biztonságát veszélyeztető fát a helyi önkormányzati tűzoltók eltávolították.

11:10 | Balatonszentgyörgy: Árokba csapódott egy személyautó Balatonszentgyörgyön, a Mise úton. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a járműben utazó két ember kiszállt az összetört autóból. A tűzoltók a járművet áramtalanították.

12:13 | Miháld: Kidőlt fa zárta el a 6817-es utat a közlekedők elől Miháld közelében. A helyi önkéntes tűzoltók a fát feldarabolták és az útról eltávolították.

13:33 | Zalaegerszeg: Életet mentett a CO érzékelő Zalaegerszegen, egy Alkotmány utcai lakásban. A helyszínre érkező zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyiségeket átszellőztették, majd az érintett gázkészüléket újra elindítva a saját műszereikkel is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató kizárta a rendellenesen üzemelő készüléket a szolgáltatásból.

13:56 | Kehidakustány: Teljesen elzárta a közlekedés elől a 7335-ös utat, Kehidakustány térségében egy kidőlt tölgyfa. A zalaszentgróti tűzoltók a fát feldarabolták és az utat szabaddá tették.

14:53 | Nemesapáti: Furgon és személyautó ütközött a 76 –os főúton, Nemesapáti térségében. A személyautó az ütközést követően a tetejére borult. A zalaegerszegi tűzoltók kiérkezésekor már mindenki kiszállt a járművekből. A furgon egy utánfutót is vontatott, melynek rakománya az úttestre esett. A tűzoltók a sérült járműveket áramtalanították.

16:45 | Iharosberény: Frontálisan ütközött két személyautó a 61-es főút 181-es kilométerszelvényénél, Pogányszentpéter térségében. A nagykanizsai hivatásos, a csurgói önkormányzati és az iharosberényi önkéntes tűzoltók két embert emeltek ki az egyik járműből. A helyszínre mentőhelikopterek is érkeztek. Az érintett útszakaszt a mentés időtartamára teljes szélességében lezárták.

16:47 | Bak: Árokba csúszott egy személyautó a 75-ös főúton, Bak térségében. A jármű félig az úttest forgalmát is akadályozta. Az autóban csak a gépkocsivezető utazott, aki sértetlenül kiszállt. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a sérült járművet áramtalanították, továbbá megszüntették a kialakult forgalmi akadályt.


További beavatkozásaink: 2024.09.14. | 2024.09.16.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap