Tűzoltói beavatkozások – 2024.09.13. (péntek)

2024. szeptember 13. 14:49

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:16 | Hévíz: Egy kidőlt cédrus zuhant egy arra elhaladó autóra Hévízen, a Széchenyi utcában. A jármű mintegy száz métert haladt, mire meg tudott állni az ütközést követően. A jármű vezetője sértetlenül megúszta az esetet. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a fát és annak darabjait az útról eltávolították, felszabadítva azt a közlekedés számára.

08:37 | Keszthely: Egy nyárfát döntött a szél a 71-es főútra a Fenéki út csatlakozásának közelében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a fát feldarabolták, majd az útról eltávolították.

08:38 | Vonyarcvashegy: Egy nyolc méter magas fa dőlt ki Vonyarcvashegyen, a Kossuth utcában, és fennakadt egy mellette lévő fán. A forgalom biztonságát veszélyeztető fát a keszthelyi hivatásos tűzoltók szüntették meg.

10:17 | Szőkedencs: Fa dőlt a 7-es főútra Zalakomár és Szőkedencs között. A zalakarosi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a forgalmi akadályt megszüntették.

11:53 | Balatonkeresztúr: A felázott talajból kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7-es főúton, Balatonkeresztúr térségében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a fát feldarabolták, majd eltávolították az útról.

12:14 | Keszthely: Két autó ütközött Keszthelyen, a Hévízi úton. A járművekben összesen hárman utaztak, akik az ütközés után önerejükből kiszálltak azokból. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek, aki áramtalanították az egyik megrongálódott járművet és közreműködtek a kialakult forgalmi akadály megszüntetésében.

12:46 | Keszthely: Ráfutásos baleset történt Keszthelyen, a Bercsényi úton. Az egyik autó oly mértékben megrongálódott, hogy a keszthelyi hivatásos tűzoltók leáramtalanították. A balesetben senki sem sérült meg. A tűzoltók közreműködtek a kialakult forgalmi akadály megszüntetésében is.

13:33 | Kerkateskánd: Két autó ütközött Lovászi és Kerkateskánd között, a Hermán völgyi kanyarban. Az egyik jármű keresztbe fordult az úton, a másik mezőgazdasági területre csapódott. A lenti hivatásos tűzoltók kiérkezéséig minden utas elhagyta a járműveket. A tűzoltók az úttestre kifolyt gázolajat felitatták, megszüntetve a csúszásveszélyt, továbbá áramtalanították a roncsolódott járműveket.

13:37 | Pogányszentpéter: Egy kisteherautó csúszott az árokba a nedves útfelületen egy kanyarban a 61-es főúton, Pogányszentpéter térségében. A helyszínre a nagykanizsai tűzoltók érkeztek ki, akik a járművet átvizsgálták, s megállapították, hogy mindössze az ablakmosó folyadék szivárog, s nem az üzemanyag. A járműben utazó két ember sértetlenül kiszállt.

13:39 | Balatonszentgyörgy: A viharos erejű széllökés miatt egy fa dőlt a 7-es főútra a Hollád és Balatonkeresztúr közötti szakaszon, Balatonszentgyörgy térségében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a kidőlt, mintegy tizenkét méter hosszú fát feldarabolták és az utat ismét járhatóvá tették.

13:44 | Zalaszentgyörgy: Árokba hajtott egy személyautó a 7411 számú úton Zalaszentgyörgy és Zalacséb között. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat a már helyszínen lévő mentők riasztották, akik az egység kiérkezésekor már az autót önerejéből elhagyni képes gépjárművezetőt vizsgálták. A tűzoltók a járművet kerekeire állították, majd áramtalanították.

14:52 | Borsfa: Teljes útlezárás mellett, a szélvédő kivágásával dugólétrán keresztül szabadították ki a letenyei és nagykanizsai hivatásos tűzoltók annak a busznak a huszonkét utasát, amely Becsehely és Borsfa között karambolozott egy személykocsival. A tűzoltók az autó sofőrjét hidraulikus feszítő- és vágóberendezéssel szabadították ki járművéből. A balesetet szenvedett munkásbuszon utazókért mentesítő járat érkezett. 

15:24 | Zalaegerszeg: Átcsúszott  a szemközti sávba és a szembejövő autónak ütközött egy személykocsi Zalaegerszegen, a Becsali úton. Az egyik járműbe egy ember beszorult, akit a zalaegerszegi hivatásos tűzoltói szabadítottak ki a roncsból, majd átadták a mentőknek. Az esettől mintegy ötven méterre egy másik autó szintén megcsúszott és a szalagkorlátra futott. Ebben négyen utaztak, egyikük sem sérült meg. Az útburkolat szennyeződött, csúszóssá vált, felitatóanyaggal felszórták.


További beavatkozásaink: 2024.09.12. | 2024.09.14.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap