Tűzoltói beavatkozások – 2024.08.19. (hétfő)

2024. augusztus 19. 21:06

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:46 | Keszthely: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a város hivatásos tűzoltói Keszthelyen, a Szent Miklós utcában. 

13:11 | Balatongyörök: Két hektáron égett a száraz aljnövényzet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park erdős területén, Balatongyörök közelében, a Garga-hegyen. Az esethez riasztott keszthelyi és badacsonytomaji hivatásos, valamint a balatongyöröki önkéntes tűzoltók a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával vízsugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatokat, a nehezen megközelíthető terep miatt, a keszthelyi speciális mocsárjáró és a badacsonytomaji erdőszer is segítette. A helyszínre időközben a sümegi önkéntes tűzoltók is kiérkeztek. Az egységek az elhúzódó utómunkálatok során vizet juttatnak a nehezen megközelíthető, beizzott területre, hogy minden gócpontot felszámoljanak.  

14:40 | Lenti: Megrongálta a szél egy családi ház tetőszerkezetét Lentiben, a Rákóczi utcában. A város hivatásos tűzoltói a padlástérből kijutva visszahelyezték és rögzítették az elmozdult elemeket. 

15:35 | Zalaegerszeg: Szemétkupac égett egy elhanyagolt, egykor mezőgazdasági célokat szolgáló épület egyik helyiségében Zalaegerszegen, a Nekeresdi úton. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral oltották el a tüzet, majd átvizsgálták az épületet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 


További beavatkozásaink: 2024.08.18. | 2024.08.20. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap