Tűzoltói beavatkozások – 2024.08.15. (csütörtök)

2024. augusztus 15. 12:01

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:35 | Zalaegerszeg: Meghibásodott egy klímaberendezés kompresszora, emiatt füst keletkezett egy üzlet gépházában Zalaegerszegen, az Ola utcában. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével bejutottak a füsttel érintett helyiségbe, áramtalanították azt, majd kiszellőztették. A műszaki hiba miatt keletkező gőz és füst az áruház földszinti helyiségeibe is bejutott, így az egységek azokat is kiszellőztették. 

10:32 | Zalaegerszeg: Teljesen kiégett, de még füstölgő autóhoz riasztották a város hivatásos tűzoltóit Zalaegerszegen, a Vasút utcához közeli mezőgazdasági területre. A tűz pár négyzetéteren az aljnövényzetre is átterjedt. Az egység visszahűtötte a járművet, a száraz füvet érintő tüzet pedig eloltotta. 

10:43 | Felsőpáhok: Lesodródott az úttestről és egy három méter mély, fákkal teli árokban állt meg egy személyautó a 7351-es úton, Felsőpáhok közelében. A járműben egy ember utazott. Őt, miután motoros láncfűrésszel eltávolították az ajtó nyitását akadályozó fát, a keszthelyi hivatásos tűzoltók szabadították ki, majd felvitték az árokból. Az egységek áramtalanították a gépkocsit.

12:13 | Kisbucsa: Napok óta nem láttak egy idős embert Kisbucsán, a Dózsa György utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók bejutottak az érintett otthonába, majd az ott talált magatehetetlen, életjelet nem mutató személyt átadtak a mentőknek.

16:34 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Hunyadi utcai társasház egyik lakásában. A készülék egy fürdőszobai vízmelegítő közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, amelyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység a helyszínt átadta a gázszolgáltató szakembereinek.


További beavatkozásaink: 2024.08.14. | 2024.08.16. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap