Tűzoltói beavatkozások – 2024.08.13. (kedd)

2024. augusztus 13. 08:20

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:02 | Hévíz: Meghibásodott egy minibár hűtő, ami ammóniával árasztott el egy hotelszobát Hévízen, a Széchenyi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a meghibásodott készüléket, majd kiszellőztették az érintett szobát. Az eset során személyi sérülés nem történt.  

04:17 | Keszthely: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a város hivatásos tűzoltói Keszthelyen, a Vásár téren. Az egység a beteget az ablakon keresztül kihozta, majd mentőautóba segítette. 

15:11 | Pókaszepetk: Húsz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet a vasúti sínek mellett Pókaszepetken, az Arany János utcában. A helyi és a zalaistvándi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

16:05 | Muraszemenye: Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi az M70-es autópályán, Muraszemenye térségében. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az autóban négyen utaztak, ők időben kiszálltak. 

17:49 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Sas utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói méréseke végeztek, amik kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység a helyszínt átadta a gázszolgáltatónak. 

19:22 | Nagykanizsa: Nem tudott bejutni idős, beteg hozzátartozójához a rokona Nagykanizsán, a Rózsa utcában. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentőknek. Az egység a beteget mentőautóba segítette. 

20:23 | Keszthely: Kerti grillezés közben ömleni kezdett a gáz egy propánbutángáz-palackból, a tulajdonos pedig nem tudta elzárni Keszthelyen, a Pázmány Péter utcában. A város hivatásos tűzoltói csőfogóval sikeresen elzárták a palackot. 


További beavatkozásaink: 2024.08.12. | 2024.08.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap