Tűzoltói beavatkozások – 2024.08.06. (kedd)

2024. augusztus 06. 08:52

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:57 | Kisgörbő: Menetrend szerint közlekedő busznak ütközött hátulról egy személygépkocsi a 7331-es úton, Kisgörbő és Óhíd között. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, amiben négyen utaztak. A buszon ketten tartózkodtak. 

10:40 | Kerkáskápolna: Tűz keletkezett egy lakatlan épületben, és a lángok a tetőszerkezetre, valamint egy melléképületre is átterjedtek Kerkáskápolnán, a Fő utcában. Az esethez riasztott lenti és szentgotthárdi hivatásos, valamint a bajánsenyei és őriszentpéteri önkéntes tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek megbontották az ingatlan több részét is, a még izzó gócpontokat pedig eloltották. Személyi sérülés nem történt. 

14:19 | Zalaegerszeg: Szalagkorlátnak ütközött, majd árokba borult egy személygépkocsi a 76-os főúton, Zalaegerszegnél, a csácsi arborétum közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, amelyben csak a sofőr utazott. Őt az egység felhozta az árokból és átadta a mentőknek. A tűzoltók ezután autómentőre segítette a balesetet szenvedett gépkocsit. 

15:36 | Zalaegerszeg: Nem válaszolt rokonai megkeresésére egy idős ember Zalaegerszegen, egy Berzsenyi úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, ahol egy magatehetetlen, életjelet nem adó személyt találtak, akit átadtak a mentőknek. 

19:41 | Zákányfalu: Teljes terjedelmében égett egy 75 négyzetméteres, pajtával egybeépített pinceépület Zákányfaluban, a Tölöshegyi utcában. A nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg. 


További beavatkozásaink: 2024.08.05. | 2024.08.07. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap