Tűzoltói beavatkozások – 2024.08.01. (csütörtök)

2024. augusztus 01. 07:28

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:30 | Nagykanizsa: Teljes terjedelmében égett egy húsz négyzetméteres, fa tárolására használt melléképület Nagykanizsán, a Magyar utcában. A város hivatásos tűzoltói a közművek elzárását követően két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a közeli családi házra nem terjedtek át. 

08:20 | Zalaegerszeg: Villanyoszlopnak ütközött és kidöntötte azt egy személygépkocsi Zalaegerszegen, a Hegyalja úton. A kidőlt oszlop egy kerítést is megrongált. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, amelynek sofőrje nem sérült.   

09:16 | Zalaegerszeg: Elesett a lakásában, a segítségére siető hozzátartozóját pedig nem tudta beengedni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Kosztolányi Dezső téri társasházban. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlana, átadták a bajbajutottat a mentőknek, majd segítettek mentőautóba helyezni. 

12:27 | Baktüttös: Összehordott szemétkupacok égtek, a tűz pedig a száraz aljnövényzetre is átterjedt Baktüttösön, a Rákóczi utcában. Az esethez riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a közel kétszázötven négyzetmétert érintő lángokat. 

19:52 | Letenye: Száraz aljnövényzet égett pár négyzetméteren Letenyén, a Maros utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2024.07.31. | 2024.08.02. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap