Tűzoltói beavatkozások – 2024.07.23. (kedd)

2024. július 23. 07:48

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:34 | Zalaszentiván: Embert gázolt a vonat a zalaszentiváni vasúti átjáróban. Az esethez riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosításában segítették a társszervek munkáját. A vonaton utazók közül senki sem sérült. 

13:18 | Alsópáhok: Nem tudott bejutni gondozója egy idős emberhez Alsópáhokon, a Fő utcában. A keszthelyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a ház ablakán keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol egy életjelet nem adó, magatehetetlen személyt találtak, akit átadtak a mentőknek. 

13:33 | Cserszegtomaj: Kidöntött egy távközlési kábelt tartó oszlopot és megrongált egy gázcsonkot egy személyautó Cserszegtomaj határában, a Sümegi úton. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelynek sofőrje nem sérült. A gázömlés miatt az egység százméteres sugarú körben biztonsági zónát jelölt ki, majd kéziszerszámokkal segített a kiérkező gázszolgáltatónak a sérült gázvezeték kiszakaszolásában. A helyreállítási munkálatok miatti gázszünet 136 fogyasztót érintett. A műszaki mentés idejére a jelzett helyen a forgalom szünetelt. 

15:23 | Nagykanizsa: Lerobbant egy kamion az M7-es autópálya felüljáróján Nagykanizsa külterületén. A város hivatásos tűzoltóinak daruja forgalommentes helyre vontatta a tehergépkocsit. 

17:27 | Bak: Árokba csúszott egy nyersolajat szállító kamion a 75-ös főúton, Bak térségében. A pacsai és a nagykanizsai hivatásos tűzoltók a szállítmány átfejtését követően daru segítségével visszavontatták az úttestre a kamiont, amely el tudta hagyni a helyszínt, ahova a katasztrófavédelmi mobil labor is kiérkezett. Az egységek az úttest megtisztításában is segítettek. 

17:34 | Letenye: Leszakadt egy fa két ága és 8 méter magasan, a gyalogos közlekedést veszélyeztetve akadtak fenn Letenyén, a Szabadság téren. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével eltávolították az ágakat.  


További beavatkozásaink: 2024.07.22. | 2024.07.24. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap