Tűzoltói beavatkozások – 2024.06.22. (szombat)

2024. június 22. 14:26

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:30 | Balatongyörök: Nyolc négyzetméteren kerti hulladékot égettek egy kertben Balatongyörök külterületén. A keszthelyi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, majd felhívták az ott tartózkodó figyelmét az égetési szabályok betartására. 

09:00 | Dióskál: Öt méter magas fa dőlt az úttestre Dióskálban, a Rákóczi Ferenc utcában. A pacsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.  

11:01 | Keszthely: Vezetékre esett egy letört faág Keszthelyen, a Jegenye utcában. A városi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat. 

11:47 | Sármellék: Nyolc méter magas fa dőlt a 76-os főút Sármelléken belüli szakaszára. A keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

12:31 | Hévíz: Kicsavart a szél egy tizenkét méter magas fát egy óvoda udvarán Hévízen, az Egeregyi utcában. A fa az intézmény kerítését is megrongálta, illetve kettétört egy közeli telefonoszlopot. A keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

15:42 | Szentgyörgyvár: Hetven méter hosszan folyatott olajat a 760-as útra egy műszaki hibás személyautó Szentgyörgyvár külterületén. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a közútkezelővel közösen mentesítő anyagot szórtak az olajos felületre.  

18:38 | Gellénháza: Magasfeszültségű vezetéknek dőlt egy kettétört fenyőfa törzse, ami füstölögni kezdett, majd begyújtotta a körülötte lévő aljnövényzetet Gellénházán, a Color utca végén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a helyszínen tartózkodók a lángokat négy porral oltóval megfékezték. Miután az érintett hálózatot áramtalanította a szolgáltató, az egerszegi egység vízsugárral a még izzó részeket eloltotta, majd motoros láncfűrésszel eltávolította a vezetéknek dőlő fát.


További beavatkozásaink: 2024.06.21. | 2024.06.23. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap