Tűzoltói beavatkozások – 2024.06.03. (hétfő)

2024. június 03. 11:35

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:38 | Zalaegerszeg: Úttestre dőlt egy fa Zalaegerszegen, a Sugár úton. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolították a fát. 

08:47 | Csapi: Villanyvezetékre esett egy letört faág Csapiban, a Kossuth Lajos utcában. A zalakarosi és a keszthelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő alkalmazásával eltávolították a faágat a vezetékről, majd motoros láncfűrésszel levágták azokat az ágakat is, amik a közlekedést veszélyeztették.  

13:17 | Pakod: Nem tudott bejutni egy idős emberhez a gondozója Pakodon, a Rákóczi Ferenc utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók bejutottak az ingatlanba, ahol egy életjelet nem adó személyt találtak, akit átadtak a mentőknek. 

15:26 | Vonyarcvashegy: Beton villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Vonyarcvashegyen, a 71-es főút Fő utcai szakasza és a Szent Mihály utca találkozásánál. A baleset következtében két oszlop dőlt ki, a vezetékek a földre hullottak, a jármű az árokba borult. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek sofőrje nem sérült. Az egység az egyik oszlopot kézi erővel eltávolította az úttestről.

15:52 | Hagyárosbörönd: Kigyulladt egy autó egy családi ház udvarán Hagyárosböröndön, a Kossuth utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral megfékezték a lángokat, majd visszahűtötték a járművet. A tűz egy másik autót is megrongált, azonban a közeli családi házra nem terjedt át. 

16:37 | Galambok: Egy vízátfolyáson megcsúszott, majd vízzel teli árokba sodródott egy személygépkocsi a 6832-es úton, Galambok külterületén. A zalakarosi hivatásos tűzoltók kivontatták az árokból az autót, amelynek sofőrje sérülés nélkül kiszállt. 

17:03 | Zalaboldogfa: Az esőzés miatt megáradt patak elöntött öt lakóingatlant Zalaboldogfán, a Jókai utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók előbb eltávolítottak a település egyik hídjáról két ottrekedt autót, valamint az ott felgyülemlett hordalékot, így elérték, hogy a víz gyorsabban elfolyhasson az érintett utca közeléből. Ezután átvizsgálták az érintett házakat, melyekből leapadt a víz. A beavatkozás idejére hét embernek kellett elhagynia otthonát, de ők az árhullám levonulása után visszatérhettek otthonaikba. Személyi sérülés nem történt. 

18:00 | Zalaboldogfa: Öt centiméteren állt a víz és az iszap egy családi ház száz négyzetméteres alagsorában Zalaboldogfán, a Petőfi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók eltávolították a vizet. 

18:26 | Kiskutas: A felhőszakadás következtében melléképületben, garázsban és az udvaron is nagy mennyiségű víz gyűlt össze Kiskutason, egy Fő utcai családi háznál. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították az épületekből a vizet, majd kéziszerszámokkal utat csináltak az udvaron felgyülemlett mennyiségnek, így az is lefolyt a területről.   

18:40 | Zalaboldogfa: Tizenöt centiméteren állt a víz egy családi ház pincéjében Zalaboldogfán, a Petőfi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyiekkel összefogva kéziszerszámokkal eltávolították a vizet.

23:38 | Szőkedencs: A heves esőzések miatt befolyt a víz egy családi házba Szőkedencsen, a Fő utcán. A zalakarosi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval távolították el a vizet. Lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt, az ott élő négy ember elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. 


További beavatkozásaink: 2024.06.02. | 2024.06.04.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap