Tűzoltói beavatkozások – 2024.05.13. (hétfő)

2024. május 13. 07:32

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:24 | Pórszombat: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett két melléképület Pórszombaton, az Ady Endre utcában. A lángok az ingatlanokkal egybeépített családi ház, valamint egy szomszédos garázs tetőszerkezetére is átterjedtek. A lenti, a zalaegerszegi, a pacsai és a körmendi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral, több oldalról támadva fékezték meg a tüzet. Az ott élők időben elhagyták a házat, így személyi sérülés nem történt.

08:08 | Felsőpáhok: Lesodródott az úttestről, majd egy vízelvezető árokban állt meg egy személyautó a 760-as úton, Felsőpáhok közelében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították és stabilizálták a járművet. Személyi sérülés nem történt.

12:26 | Tornyiszentmiklós: Parkoló autónak ütközött egy személygépkocsi Tornyiszentmiklóson, a Kossuth Lajos utcában. A baleset következtében az egyik jármű az árokba csúszott, a másik az útesten állt meg. A lenti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idejére a jelzett helyen a forgalom szünetelt. 

12:52 | Keszthely: Kidőlt fa veszélyeztette egy épület és az arra közlekedők biztonságát Keszthelyen, a Festetics György utcában. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő, valamint motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

15:28 | Garabonc: Faágakat és műanyaghulladékot égettek Garaboncon, egy Kis utcai családi ház udvarán. A zalakarosi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet.

18:48 | Kávás: Autógumikat, autóalkatrészeket és műanyagokat égettek Káváson, a Szabóhegyi úton. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet, majd felhívták az ott tartózkodó figyelmét az égetési szabályok betartására. 


További beavatkozásaink: 2024.05.12. | 2024.05.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap