Zoja gyógyulásáért futottak

2024. április 23. 11:45

Április 21-én ötvennél is többen járultak hozzá futásukkal és adományaikkal a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Encsen szolgáló tűzoltó gyermekének gyógyulásához. A zalaegerszegi bajtársak, civilek, társszervek képviselői Dr. Kocsis Katalin Dorottya c. tűzoltó főhadnagy kezdeményezésére csatlakoztak a Supersum Közhasznú Alapítvány nemes felhívásához, és járultak hozzá közel 300 ezer forinttal Hegedűs Zoja gyógyulásához!

Dr. Kocsis Katalin Dorottya c. tűzoltó főhadnagy korábban felvette a kapcsolatot a szervezőkkel és a családdal, akik nagy örömmel fogadták a segítő szándékot. A zalaegerszegi rendezvény helyszíne a Zrínyi Miklós Gimnázium futópályája volt, ahol bár csípős, szeles idő fogadta a jótékonykodókat, mégis sokan, gyerekek, felnőttek csatlakoztak, teljesítve az ovis 500 méteres és a felnőtteknek szóló 2024 méteres távot.

Az eseményről senki sem távozott üres kézzel, hiszen mostantól kis emlékérem emlékezteti majd a résztvevőket arra, milyen nemes célért rótták a köröket. 

A szervezők és a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében mindenkinek köszönjük a segítséget és a felajánlásokat! 

Gyógyulj meg, Zoja!  

Fotó: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy - Zala VMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap