Fussunk együtt egy jó ügyért Zalaegerszegen!

2024. április 15. 14:49

Április 21-én, vasárnap jótékonysági futásra hívjuk mindazokat, akik segíteni szeretnének egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei tűzoltó gyermekének. A zalaegerszegi bajtársak Dr. Kocsis Katalin Dorottya c. tűzoltó főhadnagy kezdeményezésére csatlakoztak a Supersum Közhasznú Alapítvány nemes felhívásához.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy április 21-én, vasárnap jótékonysági futásra invitálja az érdeklődőket a szervezet. A szerencsi vártól induló megmozdulás kedvezményezettje az encsi tűzoltóság parancsnokának kislánya, Hegedűs Zoja lesz. A kislány 28. hétre született, egy tumorral a szívében. Kezelésének költségeihez most minden segítőkész ember hozzájárulhat, akár az eredeti futás helyszínén, de akár Zalaegerszegen is! 

Dr. Kocsis Katalin Dorottya c. tűzoltó főhadnagy ugyanis felvette a kapcsolatot a szervezőkkel és a családdal, akik nagy örömmel fogadták a segítő szándékot. A zalaegerszegi rendezvény helyszíne a Zrínyi Miklós Gimnázium futópályája lesz, melynek megközelítése a városi tűzoltóságon keresztül lesz lehetséges vasárnap, vagyis aki futna a jó ügyért, az Arany János utca 1. szám alatti tűzoltólaktanyához érkezzen. A lebonyolításban a tűzoltók is segítenek, a futás 10:00-kor kezdődik. 

A nemes célért futók 2024 méteres távot teljesíthetnek, de lesz egy ovis táv (500 m), a helyszínen akár becsületkasszás nevezéssel is. A rendezésért a szervezők köszönetet mondanak a Zrínyi Miklós Gimnáziumnak és a Zalaegerszegi Tankerületi Központnak a pálya biztosításáért, az aznap szolgálatban lévő tűzoltóknak a lebonyolításért és a támogatóknak, akik segítik emlékezetessé tenni a vasárnapot! 

Nevezni előzetesen a plakáton feltüntetett módon lehet, illetve a további lehetőségekről a helyszínen Dr. Kocsis Katalin Dorottya c. tűzoltó főhadnagynál lehet érdeklődni. A szervezők kérik, hogy aki előzetesen utalja a nevezési díjat, az a közleménybe írja bele, hogy „Zoja gyógyulásáért ZALA”. 

Mindenkit szeretettel várunk!

plkaát

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap