Tűzoltói beavatkozások – 2024.04.13. (szombat)

2024. április 13. 10:22

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:45 | Nagykanizsa: Ezer négyzetméteren gyulladt meg a szemét Nagykanizsa külterületén, a bagolai hulladéklerakóban. A nagykanizsai, a letenyei, a zalakarosi és a pacsai hivatásos tűzoltók a Zalaegerszegről, illetve a Keszthelyről érkező vízszállítókkal kiegészülve, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a tüzet. A lánggal égés megszűnt, az egységek a még izzó, parázsló részeket is eloltották. Munkájukat két erőgép is segítette. A helyszínre a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották, amely méréseket hajtott végre, de egészségre ártalmas értéket sehol sem mértek. 

18:13 | Lenti: Tíz méter hosszan égett egy tujasor Lentiben, a Boglárka utcában. A közeli épületeket veszélyeztető tüzet a város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották. 

18:23 | Keszthely: Letört faág veszélyeztette egy gyermekcsúszda környezetét Keszthelyen, a Libás strandon. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével eltávolították a faágat. 

19:02 | Zalaegerszeg: Szivárgott a gáz egy gáztűzhelynél Zalaegerszegen, a Szilvás utcában. A város hivatásos tűzoltói megszüntették a szivárgást.   


További beavatkozásaink: 2024.04.12. | 2024.04.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap