Tűzoltói beavatkozások – 2024.04.08. (hétfő)

2024. április 08. 14:00

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:35 | Resznek: Ezer darab bála és a tárolásukra használt hatszáz négyzetméteres épület égett Reszneken, a Béke téren. A lángok a közelben tárolt traktor- és autógumikra is átterjedtek. A lenti és letenyei hivatásos tűzoltók két vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották az égő gumikat. Az egységek a bálákat két vízsugár felügyelete mellett elégették. 

07:03 | Nagykanizsa: Nem nyitott ajtót hozzátartozójának egy idős ember Nagykanizsán, a Szabadhegy utcában. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták az eszméletlen, életjelet nem adó személyt, akit átadtak a mentőknek. 

16:16 | Nagykanizsa: Égni kezdett egy kamion egyik kereke Nagykanizsa külterületén. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, a teherautó sofőrje és az ott tartózkodó rendőrök a lánggal égést porral oltóval megszüntették. Az egység a felhevült részeket vízsugárral visszahűtötte. 

16:49 | Lenti: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Lentiben, a Bottyán János utcában. A város hivatásos tűzoltói az erkélyen keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek.

17:24 | Türje: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a 7353-as úton, Türje közelében. A zalaszentgróti hivatásos tűzoltók két vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. Az autóban csak a sofőr utazott, aki időben, sérülés nélkül elhagyta a lángoló járművet. 

18:41 | Nagykanizsa: Kigyulladt egy parkoló autó motortere Nagykanizsán, a Mészáros Lázár utcában. A lángok átterjedtek egy másik autóra is, amit azonban annak tulajdonosa porral oltóval megfékezett. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.  

20:11 | Zalaegerszeg: Otthonában lett rosszul egy idős ember Zalaegerszegen, egy Vizslaparki úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak a bajbajutotthoz, akit átadtak a mentőknek. 


További beavatkozásaink: 2024.04.07. | 2024.04.10. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap