Tűzoltói beavatkozások – 2024.04.05. (péntek)

2024. április 05. 08:26

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:43 | Zalaegerszeg: Gondosóra jelzése alapján vonultak a város hivatásos tűzoltói a zalaegerszegi Helikon utcába, ahol saját otthonában lett rosszul egy idős ember. Az egység bejutott az ingatlanba, melynek mellékhelyiségében megtalálta a bajbajutottat. A tűzoltók kihozták a beteget az előtérbe, majd átadták a mentőknek.

12:29 | Zalaegerszeg: Összerakott faágak, szemét és száraz aljnövényzet égett Zalaegerszegen, a Zrínyi Miklós utcában. A lángok egy közeli telephelyet is veszélyeztettek, ám mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, az ott dolgozók megakadályozták a tűz továbbterjedését. A még izzó, égő részeket az egység puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltotta el. 

13:37 | Nova: Teljes terjedelmében égett egy közel hétszáz négyzetméteres istálló tetőszerkezete Nován, a Fő utcában. A lenti, zalaegerszegi és pacsai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, összesen hat vízsugárral fékezték meg a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2024.04.04. | 2024.04.06. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap