Köszönet a sajtónak

2024. március 14. 13:18

Immár hagyomány, hogy öt szervezet, köztük a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, sajtóreggelin köszöni meg a vármegyében dolgozó médiumok munkáját. A Magyar Sajtó Napja alkalmából rendezett eseménynek ezúttal is a Zala Vármegyei Kormányhivatal Deák Ferenc terme adott otthont.

Elsőként Vigh László országgyűlési képviselő fejezte ki elismerését a sajtó irányába, majd Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott ünnepi beszédet, amiben hangsúlyozta: az elmúlt években jelentősen felgyorsult körülöttünk a világ, a hírek manapság percek alatt eljutnak az olvasókhoz, nézőkhöz. 

Éppen ezért fontos, hogy jó kapcsolat alakuljon ki a médiumok és például a katasztrófavédelem között, hogy gyors, pontos, precíz és hiteles információk jussanak el a lakossághoz. Az igazgató megköszönte a sajtó megjelent képviselőinek munkáját. Mint fogalmazott, az Igazgatóság által közölt, megelőzést célzó üzeneteket ők juttatják célba, ezzel pedig a legtöbb tüzet, bajt ők oltják el. 

Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, igazgató hozzátette azt is, hogy a sajtó eddig is, és ezután is számíthat a katasztrófavédelem tájékoztatásra, és az Igazgatóság is számít a partneri viszonyok tovább mélyítésére. 

Az esemény kötetlen beszélgetéssel zárult. 

Fotó: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy - Zala VMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap