Tűzoltói beavatkozások – 2024.03.07. (csütörtök)

2024. március 07. 23:59

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

16:59 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Napsugár utcai családi házban. A készülék az ingatlan egyik helyiségében hívta fel a figyelmet a bajra, ott, ahol egy gázüzemű berendezés működött. A város hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítása után méréseket végeztek, melyek kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

19:05 | Egervár: Műanyag hulladék égett pár négyzetméteren a 74-es főút mellett, Egervár külterületén. A közeli erdőt veszélyeztető tüzet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.  

19:12 | Muraszemenye: Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében Muraszemenyén, a Táncsics úton. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók eltávolították a kályhából az éghető anyagot, majd megszüntették az égést a kéményben. A kémény rossz állapota miatt az egységek felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kályhát ne használja. 


További beavatkozásaink: 2024.03.06. | 2024.03.08. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap