Tűzoltói beavatkozások – 2024.02.21. (szerda)

2024. február 21. 11:23

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:19 | Zalaegerszeg: Gyártószalag rántott be egy dolgozót egy zalaegerszegi, Posta utcai üzemben. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, az ott dolgozók a szalagot áramtalanították, a beszorult személyt kiszabadították. A zalaegerszegi tűzoltók aktívan közreműködtek az érintett újraélesztésében, amely sikerrel járt. A raj a sérültet mentőhelikopterbe segítette. 

10:15 | Zalaegerszeg: Erkélyre zárta hozzátartozóját egy kisgyermek Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, majd visszaengedték a nagymamát az unokájához. 

15:27 | Zalaegerszeg: Felügyelet nélkül hagyott égő kupacból indult el az a tűz, ami mintegy másfél hektáron gyújtotta be az aljnövényzetet a 74-es főút elkerülő szakaszánál Zalaegerszegen. A közeli erdőt veszélyeztető lángokat a város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.  

19:14 | Nagykanizsa: Ezer négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Nagykanizsán, az Ilona utcában. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, lánggal égést már csak húsz négyzetméteren, a területen fekvő nádasban tapasztaltak. Az egység kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezte a tüzet. 


További beavatkozás: 2024.02.20. | 2024.02.22. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap