Tűzoltói beavatkozások – 2024.02.18. (vasárnap)

2024. február 18. 19:39

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:58 | Cserszegtomaj: Összehordott szemét égett pár négyzetméteren Cserszegtomaj külterületén. A közeli cserjést veszélyeztető tüzet a keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltotta. 

01:30 | Zalaegerszeg: Egy köbméteres szemetes égett teljes terjedelmében Zalaegerszegen, egy Göcseji úti sírkertben. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

12:10 | Keszthely: Negyven centiméter magasan állt a víz egy társasház száznyolcvan négyzetméteres pincéjében Keszthelyen, a Sopron utcában. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval eltávolították a vizet.  

14:41 | Keszthely: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Keszthelyen, egy Kossuth Lajos utcai családi házban. Amikor a készülék megszólalt, az ingatlanban egy cserépkályha és egy gázkonvektor működött. A tulajdonos kiszellőztetett, ezért az esethez riasztott városi hivatásos tűzoltók visszaállították az eredeti állapotokat, méréseket végeztek, melyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett.  

21:57 | Zalaegerszeg: Otthonában rosszul lett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Göcseji úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói a lakás ablakán keresztül bejutottak a bajbajutotthoz, akit átadtak a mentőknek. 


További beavatkozásaink: 2024.02.17. | 2024.02.20. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap