Tűzoltói beavatkozások – 2024.02.16. (péntek)

2024. február 16. 11:44

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:14 | Alsópáhok: Árokba borult egy személygépkocsi a 75-ös főúton, Alsópáhok térségében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, a járműben utazó két személy közül pedig az egyiket mentőautóba segítették.

10:23 | Magyarszentmiklós: Frontálisan ütközött egymással két személygépkocsi a 74-es főúton, Magyarszentmiklós külterületén. A baleset következtében az egyik autó az úttesten állt meg, míg a másik az árokba borult. Ebbe a járműbe egy ember beszorult, őt a nagykanizsai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőknek. Az egységek az egyik járművet áramtalanították. A műszaki mentés idejére a jelzett helyen teljes útzár volt érvényben.  

11:21 | Lenti: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Lentiben, a Deák Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül jutottak be az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentőknek. 

14:47 | Zalaszentgrót: Száraz aljnövényzet égett ötszáz négyzetméteren Zalaszentgróton, a Hévízi utcában. A település önkormányzati tűzoltói kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.  

15:13 | Zajk: Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében Zajkon, az Iskola utcában. A letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók az éghető anyagot eltávolították a füstelvezetőre kötött kazánból, majd kitisztították a kéményt. Az egység hőkamerával átvizsgálta a kémény padlástérben lévő részeit, és puttonyfecskendővel visszahűtötte az égéstermék-elvezető korábban sérült részeit, ahol izzást tapasztaltak. 


További beavatkozásaink: 2024.02.15. | 2024.02.17. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap