Tűzoltói beavatkozások – 2024.02.05. (hétfő)

2024. február 05. 15:25

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:10 | Nagykanizsa: A mentőszolgálat munkatársai számára nyújtottak segítséget a hivatásos tűzoltók Nagykanizsán, egy Kazanlak körúti lakóházban, egy túlsúlyos beteg mozgatásában, akit a szűk lépcsőház harmadik emeletéről kellett lehozni és a mentőautóba segíteni.

11:03 | Becsehely: Egészségügyi ellátásra szoruló, de ajtót nyitni képtelen ember lakásába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a mentőszolgálatnak a letenyei hivatásos tűzoltók Becsehelyen, egy Kossuth utcai lakásnál. 

15:01 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett, megsérült, így a segítségére érkezőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszege, az Arany János utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az ingatlanba behatoltak, majd átadták a bajba jutott embert a mentők számára.

16:50 | Nagykanizsa: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, egy Fő úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, akit átadták a mentőknek. 

17:25 | Nagyrécse: Összeütközött két személyautó Nagyrécse külterületén, a 7-es főút és a településről kivezető Táncsics utca kereszteződésénél. A balesethez riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a sofőrök utaztak. Az egységek az úttest megtisztításában is segédkeztek. 

19:44 | Zalabér: Szén-monoxid-mérgezés miatt lett rosszul egy ember otthona fürdőszobájában Zalabérben, a Huszti József utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítását követően méréseket végeztek, amelyek a helyiségben működő gázkazán közelében igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A gázkazán kéményébe egy mobilklíma volt bekötve, feltételezhetően ez okozta a mérgező gáz visszaáramlását. Az egység kiszellőztette az ingatlant, ahol nem volt szén-monoxid-érzékelő. 


További beavatkozásaink: 2024.02.04. | 2024.02.06.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap