Tűzoltói beavatkozások – 2024.01.24. (szerda)

2024. január 24. 09:16

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:42 | Kallósd: Teljes terjedelmében égett egy 120 négyzetméteres lakóház Kallósdon, a Kossuth utcában. A tűz egy közeli melléképület tetőszerkezetére is átterjedt. A keszthelyi hivatásos és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók több oldalról támadva, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral fojtották el a lángokat. Az oltási munkálatokat az ingatlanban felhalmozott bútorok és hulladékok nehezítették. Az esettel kapcsolatos közleményünket itt olvashatja. 

14:36 | Zalabaksa: Egy teherautó és egy személyautó ütközött össze a 86-os főúton, a Csesztreg felé vezető elágazás közelében, Zalabaksa térségében. A baleset következtében a gépkocsiban egyedül utazó sofőr beszorult. Őt a lenti hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiemelték, majd átadták a mentőknek. 

18:03 | Lenti: Lerakódott korom égett egy lakóház kéményében Lentiben, a Hársfa utcában. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, a tulajdonos az égésterméket eltávolította a füstelvezetőre kötött kályhából. Az egység átvizsgálta a kéményt, hőkamerával pedig a padlásteret, de további izzásra utaló nyomot nem talált. 

18:10 | Zalaegerszeg: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a város hivatásos tűzoltói Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasháznál. 


További beavatkozásaink: 2024.01.23. | 2024.01.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap