Tűzoltói beavatkozások – 2024.01.22. (hétfő)

2024. január 22. 11:51

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:14 | Kerkateskánd: A jeges úton megcsúszott, majd keresztbe fordult egy nyerges vontató Kerkateskánd külterületén. A lenti hivatásos tűzoltók és a helyszínre érkező kamionmentő szakemberek két csörlő segítségével visszaterelték az úttestre a teherautót. Az eset során senki sem sérült meg. 

08:35 | Pogányszentpéter: Felborult egy kisteherautó a 61-es főút 185-ös kilométerénél, Pogányszentpéter közelében. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a járműben utazó sofőrt kiemelték, majd átadták a mentőknek. A sérült autót az egység áramtalanította, majd daru segítségével kerekeire állította. 

08:47 | Nagykanizsa: A gyalogos közlekedést és egy lakóházat is veszélyeztetett egy megdőlt, tizenhárom méter magas fa Nagykanizsán, a Csengery úton. A város hivatásos tűzoltói létraszer alkalmazásával, motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.  

15:39 | Cserszegtomaj: Napok óta nem adott magáról életjelet egy ember Cserszegtomajon, a Fenyő utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók bejutottak az ingatlanba, ahol egy eszméletlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek. 

16:03 | Murakeresztúr: Vágástéri hulladék és szemét égett több kupacban Murakeresztúron, a Kossuth úton. A helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a tüzet.  

16:09 | Lenti: Frontálisan ütközött egymással két személyautó Lentiben, a Harangláb úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, amelyekben csak a sofőrök utaztak. 

16:14 | Zalakomár: Kéményből kipattanó szikra okozott tüzet egy családi ház padlásán Zalakomárban, a Petőfi utcában. Mire a zalakarosi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a tulajdonos a lánggal égést megszüntette. Az egység a tűzzel érintett tetőrészt és födémet megbontotta, majd a még izzó részeket eloltotta. 

17:02 | Szatta: A közlekedést, valamint egy ott húzódó telefonvezetéket veszélyeztetett egy megdőlt, harminc méter magas fenyőfa a 7417-es úton, Szatta külterületén. A fenyőt egy tölgyfa tartotta. Az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók azután, hogy a Zalaegerszegről érkező létraszer segítségével sikerült leakasztani a közeli telefonoszlopokról a vezetéket, motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.   

18:06 | Tornyiszentmiklós: Összeütközött négy személyautó az M70-es autópálya 21-es kilométerénél, az országhatártól az M7-es sztráda felé vezető oldalán, Tornyiszentmiklós közelében. A baleset következtében az egyik jármű felborult. A lenti hivatásos tűzoltók ezt az autót áramtalanították, a többinél erre nem volt szükség. A gépkocsikban összesen kilencen utaztak, de senki sem sérült meg.


További beavatkozásaink: 2024.01.21. | 2024.01.23. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap