Tűzoltói beavatkozások – 2024.01.18. (csütörtök)

2024. január 18. 12:38

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:50 | Zalavár: Kigyulladt egy 36 négyzetméteres romos épület cserépfedésű tetőzete Zalaváron, a Csillag utcában. A tűz a ház belső tereire is átterjedt. A zalakarosi és a keszthelyi hivatásos tűzoltók az ingatlanban felcsapó lángokat rövid idő alatt elfojtották, majd dugólétra alkalmazása mellett két vízsugárral a tetőt érintő tüzet is eloltották. Az egységek a ház életveszélyessé vált kéményét eltávolították, a belső terekben még izzó lomokat pedig kéziszerszámokkal átforgatták és eloltották. 

14:32 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Csilla utcai családi házban. Az ingatlanban egyszerre üzemelt egy vízmelegítő, két parapetes konvektor, egy kéménybe kötött konvektor és egy cserépkályha. A város hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítását követően méréseket végeztek, amelyek kis mennyiségben ugyan, de minden helyiségben kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

15:51 | Nagykanizsa: Járdára és úttestre dőlt egy épület fala Nagykanizsán, a Kinizsi utcában. A város hivatásos tűzoltói a törmeléket eltávolították, megszüntetve a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt. 

19:44 | Zalaegerszeg: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalaegerszegen, a Jázmin utcában. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, ahol egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek.


További beavatkozásaink: 2024.01.17. | 2024.01.19. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap