Tűzoltói beavatkozások – 2024.01.16. (kedd)

2024. január 16. 07:58

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:56 | Keszthely: Fél négyzetméteren égett papír- és fahulladék Keszthelyen, a Malom utcában, egy társasház alagsorában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal égés már nem volt. A tűzoltók a füsttel telítődött helyiséget átvizsgálták, ott senkit sem találtak. Ezt követően az alagsort átszellőztették, a megégett anyagokat kéziszerszámokkal átforgatták, végül kihordták az épületből. A tűz az épület más helyiségeire nem terjedt át.

08:43 | Zalaegerszeg: Összeütközött két személyautó Zalaegerszegen, a Balatoni út és az Ölyvesfalvi utca kereszteződésénél. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés időtartama alatt teljes szélességében lezárták.

13:37 | Nagykanizsa: Egyszintes lakóház égett Nagykanizsán, az Alkotmány úton. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, de abban senkit sem találtak. A lángokat végül négy vízsugárral fékezték meg. A helyszínen tartózkodott az épület lakója, aki a tűzoltóknak elmondta, hogy mielőtt távozott az épületből begyújtott a kályhába. Az épületből előtörő füstöt észlelve vette észre, hogy tűz keletkezett. A lángok a mintegy negyven négyzetméteres, szalmabála falazatú, lemezfedésű épületet jelentősen károsították. A tűz az épületről nem terjedt tovább.

13:49 | Nagykanizsa: Csőtörés miatt víz árasztotta el egy társasház pincéjét Nagykanizsán, a Rózsa utcában. A hivatásos tűzoltók a vizet a pincéből kiszivattyúzták.

13:52 | Zalaapáti: Kályhába történő begyújtást követően füst árasztott el egy lakóházat Zalaapátiban, a Dózsa György utcában. A pacsai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a kémény repedései közül is szivárgott már ki a füst. A tűzoltók az épületet, annak padlását is tüzetesen átvizsgálták és megállapították, hogy az épületben tűz nem keletkezett, ezt követően a füsttel telítődött helyiséget kiszellőztették. Az időközben kiérkező kéményseprő megállapította, hogy a kályha és a kémény közötti füstcső teljesen el volt tömődve, ez okozta a problémát.


További beavatkozásaink: 2024.01.15. | 2024.01.17.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap