Tűzoltói beavatkozások – 2023.12.19. (kedd)

2023. december 19. 12:47

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:14 | Tótszerdahely: Egy személygépkocsi lecsúszott a 6835 számú útról Tótszerdahely közelében és a szántóföldön, az oldalára dőlve állt meg. A járműben csak a vezetője utazott, akit a letenyei hivatásos tűzoltók kiemeltek a kocsiból és átadtak az időközben kiérkező mentőknek. A tűzoltók a járművet kerekeire állították, majd áramtalanították. 

08:02 | Zalaegerszeg: Egy tehergépjármű tolatás közben kidöntött egy villanyoszlopot, amely egy a tolatást segítő embernek csapódott, majd egy személygépkocsira dőlt. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat is riasztották a helyszínre, akik segítettek a sérültet a kiérkező mentőbe helyezni.

08:35 | Nemespátró: Egy lakóház konyhája égett Nemespátrón, a Kossuth Lajos utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lángok már a födémet és mintegy másfél négyzetméteren a tetőszerkezetet is elérték. A tűzoltók az épületet átvizsgálták, abban már senki sem tartózkodott. Eközben felleltek egy a hőtől felhasadt gázpalackot is. A tüzet három vízsugárral fékezték meg.

10:17 | Nagykanizsa: Erősen megdőlt fa veszélyeztette a gyalogos közlekedés biztonságát Nagykanizsán, a Rózsa utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a közel tíz méter magas fát a biztonság érdekében motoros fűrésszel eltávolították.

16:24 | Keszthely: Összehordott hulladék égett Keszthelyen, a Lőtéri utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a három négyzetméternyi tüzet egy vízsugárral eloltották. Kiérkezésükkor a helyszínen már senki sem tartózkodott.

17:20 | Zalaegerszeg: Két autó ütközött Zalaegerszegen, a Sugár utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az egyik autót áramtalanították, a másik csak minimálisan rongálódott meg. A rendőrség kiérkezéséig a forgalmat irányították és a helyszínt biztosították.

18:25 | Kerkateskánd: Két személykocsi karambolozott Kerkateskándon, a Kossuth Lajos utcában. A lenti hivatásos tűzoltók a kialakult forgalmi akadályt megszüntették. A járművek csak kis mértékben rongálódtak meg, így áramtalanításukra nem volt szükség.

23:14 | Zajk: Kavicságyban akadt el egy kamion Zajk külterületén. A letenyei hivatásos tűzoltók kivontatták a bajba jutott járművet, ami így folytatni tudta útját. 


További beavatkozásaink: 2023.12.18. | 2023.12.20.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap