Tűzoltói beavatkozások – 2023.12.08. (péntek)

2023. december 08. 11:19

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:42 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek ezért nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, a Jókai Mór utcában. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanba történő bejutást követően átadták a bajbajutottat a mentőknek, majd segítették mentőautóba helyezni. 

10:52 | Gyenesdiás: Ráfutásos baleset következtében összeütközött három személygépkocsi Gyenesdiáson, a Kossuth Lajos utcában. Az esethez riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították. Az autókban összesen hatan utaztak, személyi sérülés azonban nem történt. Az egység a forgalom irányításában is segédkezett. 

19:36 | Felsőrajk: Elgázolt egy embert egy Pécsről Szombathelyre tartó sebesvonat Felsőrajkon, a vasútállomástól mintegy 50 méterre, a nyílt pálya irányába. A vonat menetrend szerint nem állt meg, hanem csökkentett sebességgel haladt át az állomáson. A pacsai hivatásos és gelsei önkéntes tűzoltók segítettek a vonattal utazó 21 utasnak átszállni a mentesítő járatra, illetve megvilágították a helyszínt a társszervek számára.


További beavatkozásaink: 2023.12.07. | 2023.12.09. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap