Tűzoltói beavatkozások – 2023.11.26. (vasárnap)

2023. november 26. 11:29

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:37 | Keszthely: Csőtörés miatt tíz centiméteren állt a víz egy telephely öltözőjében Keszthelyen, a Mártírok útján. A város hivatásos tűzoltói golyós csappal elzárták a vezetéket, megszüntetve ezzel a vízfolyást. 

09:32 | Gyenesdiás: Robbanás után tűz ütött ki egy család házhoz hozzáépített lakrészben Gyenesdiáson, a Csányi László utcában. A 15 négyzetméteres kis épület teljesen megsemmisült A keszthelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az életvitelszerűen használt lakrészből egy ember ki tudott jönni, őt mentőhelikopter szállította el kórházba. A családi házban és a szomszédos épületben a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően nem esett kár. 

11:43 | Egervár: Tűz keletkezett egy garázs pincehelyiségében Egerváron, az Ady utcában. Az ott lévő kazán mellett fa és használati tárgyak égtek. Az esethez riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett behatoltak a helyiségbe, majd vízsugárral eloltották a tüzet. Az egységek az oltási munkálatok közben a garázsból egy személyautót, motort, valamint kerékpárokat távolítottak el, a pincéből pedig egy propánbutángáz-palackot hoztak ki, amit nem ért hőhatás. A tűzoltók kiszellőztették az ingatlant. 

15:59 | Nagykanizsa: Két autó ütközött össze a 61-es főút Nagykanizsai szakaszán. A helyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, s közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

16:48 | Keszthely: Fának csapódott egy autó Keszthelyen, a Fenéki úton, majd egy másik járművel ütközött. A keszthelyi tűzoltók egy embert szabadítottak ki a roncsokból, akit átadtak a mentőszolgálatnak. A sérült jármű áramtalanítását követően a tűzoltók, a kárhely megvilágításával segítették a helyszínelő rendőrök munkáját, végül a forgalmi akadályt is megszüntették.

19:05 | Rezi: Feltehetőleg a kazánból kipattanó szikra okozta azt a tüzet, ami egy családi ház pincéjében keletkezett Reziben, a Hársfa utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a pincében a kazán környezetében tárolt tűzifára átterjedt lángokat vízsugarakkal eloltották, a füsttel telítődött lakóházat kiszellőztették. 


További beavatkozásaink: 2023.11.25. | 2023.11.27. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap