Tűzoltói beavatkozások – 2023.10.31. (kedd)

2023. október 31. 11:30

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:18 | Pölöske: Összeütközött egy aszfaltozógépet szállító kamion és egy személygépkocsi Pölöske külterületén, a 75-ös főút 32-es kilométerénél, Pacsa irányába. A baleset következtében a személyautó felborult. A pacsai hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították az autót, amelyben ketten utaztak.

11:04 | Muraszemenye: Úttestre dőlt egy fa Muraszemenyén, az Aligvár majornál. A letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

11:13 | Alsónemesapáti: Két személyautó karambolozott Alsónemesapáti közelében, a 76-os főút 48-as kilométerénél. A baleset következtében az egyik jármű felborult, a másik személyautóba pedig egy ember beszorult. Őt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Az egységek az egyik autót áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett helyen előbb teljes útzár volt érvényben, később a forgalom fél pályán elindulhatott.  

11:57 | Murarátka: Két helyszínen is szükség volt a letenyei tűzoltók beavatkozására Murarátkán, ahol a Hunyadi János utcában villanyvezetékre, míg a Zrínyi Miklós utcában egy emlékműre dőlt egy-egy fa. Az egység motoros láncfűrésszel távolította el a fákat. 

12:14 | Zajk: Villanyoszlopnak dőlt egy fa Zajk külterületén. A letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. 

12:57 | Cserszegtomaj: Kidőlt telefonoszlop veszélyeztette a közlekedést Cserszegtomajon, a Sümegi úton. A keszthelyi hivatásos tűzoltók átfordították és rögzítették az oszlopot, megszüntetve ezzel a balesetveszélyt.

13:33 | Keszthely: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Keszthelyen, egy Fodor utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra segítségével lehozták a beteget annak második emeleti lakásából, majd átadták a mentőknek. 

13:54 | Tótszerdahely: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száztíz négyzetméteres műhely Tótszerdahelyen, a Kossuth Lajos utcában. A nagykanizsai és letenyei hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek az épületből két acetilén- és három oxigénpalackot hoztak ki, amiket visszahűtöttek. 

18:58 | Nemesbük: Úttestre dőlt egy fa Nemesbük külterületén. A keszthelyi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát. 


További beavatkozásaink: 2023.10.30. | 2023.11.01. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap